به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، نشست کارگروه شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور به ریاست امین ترفع، مدیرکل دفتر تجاریسازی و امور تشکلهای وزارت راه و شهرسازی به منظور بررسی ۵ دستور کار از جمله بررسی احداث پایانه مرزی جادهای در جوار پل جدید الاحداث آغبند برگزار شد.
ترفع در این نشست درباره احداث این پایانه مرزی گفت: طبق توافقنامه امضا شده میان دولتهای ایران و آذربایجان مقرر شد دو پل مرزی بین ایران و آذربایجان، ایران و نخجوان احداث شود و فعلا احداث دو پل جادهای باشد. این مسئله در کارگروه مرزهای رسمی طی چند نوبت بررسی شده است.
وی با بیان اینکه اخیرا در جلسه میان وزیر راه و شهرسازی و معاون نخست وزیر آذربایجان، روابط سیاسی تا حدودی تلطیف شده، افزود: مقرر شد بخش اتوموبیلرو در توافقنامه از سایر بخشها زودتر اجرا شود.
وی با بیان اینکه طی یک هفته جلسهای در خودآفرین تشکیل شد و طرح کلی نیز به تصویب رسید، ادامه داد: همچنین جانمایی پایانه نیز پس از طی مراحل نهایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: نشست مشترکی با طرف آذربایجانی درباره مسائل گمرکی و حملونقل در این مرز برگزار میشود تا کارکرد و نقش هرکدام از این مرزها مشخص شود. هر اقدامی منوط به آن است که وزارت کشور در مورد مرز رسمی شدن منطقه آغبند تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
در ادامه این جلسه پس از بررسی جوانب طرح و ارائه گزارشها و نقدهای سازمانهای مرتبط، جانمایی پل و لکهگذاری پایانه مرزی مورد تایید و تصویب قرار گرفت.
دومین دستور کار این نشست بررسی و تصمیمگیری پیرامون نقشه سایت موقت پایانه مرزی آستارا بود که مقرر شد این موضوع در نشست مشترک میان دو طرف ایرانی و آذربایجانی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به اهمیت موضوع و پیشبینی افزایش ترددها و ضرورت برنامهریزی به منظور تسهیل تردد مرزی در ۶ ماه دوم سال جاری، تصمیمات لازم اتخاذ شود.
دستور سوم این جلسه بررسی درخواست هلال احمر در خصوص تخصیص زمین در ۱۰ پایانه مرزی مرتبط به منظور استقرار قرارگاههای مرزی امداد و نجات و ارائه خدمات به زائرین بود که با توجه به محدودیت فضا و کمبود زمین در پایانههای مرزی، مقرر شد استقرار این قرارگاهها در ایام اربعین باشد و مساعدت کافی از سوی شورای ساماندهی در این خصوص انجام شود، همچنین در فرصتهای بعدی طی نشست تخصصی مشترک با سازمانها و دستگاههای مرتبط این موضوع بررسی شود.
در ادامه این جلسه مصوبات جلسه ششم کمیته هماهنگی پایانه مرزی دوغارون مبنی بر ایجاد دربهای جدید در ضلع شمالی پایانه مذکور و مغایرت آن با طرح جامع پایانه مرزی بود که به عنوان چهارمین دستور مورد بررسی قرار گرفت.
مقرر شد این تصمیمات با اعلام به وزارت کشور ملغی شود و تصمیم نهایی در این خصوص در کارگروه مرزهای رسمی تصمیمات گیری شود.
همچنین در دستور پنجم این جلسه در خصوص احداث درب در پایانه مرزی خسروی بود که مقرر شد فعلا هیچ سازهای در این پایانه مرزی احداث نشود و هرگونه تصمیم در این خصوص پس از اعلام نظر وزارت امور خارجه و با همکاری مرزبانی در آینده اتخاذ شود.
نظر شما